Olsztyñska Szko³a Wy¿sza Im. Józefa Rusieckiego w Olsztynie

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?
Grudzieñ 23, 2024, 00:11:51

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor W±tek: Egzaminy I rok Fizjoterapii (stacjonarne)  (Przeczytany 15133 razy)
taurus119
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 2

Zobacz profil Email
« : Czerwiec 02, 2008, 12:09:05 »

Witam, w tym temacie chciałbym napisać jakie są moje wrażenia po krótce z niektórych egzaminów. Może komuś się to przyda i będzie się mniej stresować. Jak narazie pierwszy rok:

1. Anatomia prof. S. Szteyn

Nie ma co się oszukiwać trzeba umieć i to dobrze. Potrafi często zapytać o jakieś szczegóły. Egzamin ustny.

2. Psychologia rozwojowa i kliniczna dr J. Pachałko

No tutaj zdecydowanie łatwiej niż z anatomią ale ciężko było ściagać gdyż cały czas chodził po auli. Egzamin pisemny.

3. Biomechanika dr M. Śliwiński

Pisałem u niego zerówke a wyglądało to tak że wszedlem na zajęcia i okazało się że dzisiaj jest zerówka Ale wystarczylo mieć tylko notatki a wręcz trzeba je mieć i można było z nich korzystać. Ogólnie luzik trzeba ładnie pisać i ozdabiać prace ;P Egz. pisemny.

4. Biologia dr Barbara Juśkiewicz-Swaczyna

Bardzo szczegółowe pytania w formie testu. Trzeba miec bardzo dobre i szczegółowe notatki. Egzamin pisemny: Test

5. Fizjologia dr S. Piotrowski

Zerówka banalna, ustna. Także jak coś starać się o 4.5-5 z ćwiczeń żeby się na nią dostać. Inaczej będzie ciężko bo egzamin podobno jest trudny. Chyba najwiecej osób musialo u mnie na roku poprawiać właśnie fizjologie. Egazmin pisemny. 4-5 pytań otwartych.

6.Ogólna Teoria Fizjoterapii mgr. A. Zawistowska

Szczerze mówiąc nie wiem czy na egzaminie liczyła się wiedza czy upodobania Pani magister. Ogólnie nie zbyt trudny. Kolega uczył się do niego przed wejsciem na egzamin i zdał Egzamin ustny.

7. Pedagogika specjalna prof. A. Krause

Trzeba było się nauczyć tego co było na wykładach. Nie dawał ściągać. Egzamin pisemny.

Bardzo króciutko, jednak mam nadzieje że komuś się przyda. Zawsze już wiadomo z czego się przygotować solidnie, a z czego już tak nie koniecznie Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2008, 12:12:10 wys³ane przez taurus119 » Zapisane
£ysy
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 7

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 02, 2008, 12:36:09 »

Tsssaa :D Ogólnie to nie ma co siê baæ! Wyluzujcie siê porz±dnie przed egzaminem i beêdzie git :D
przemas
Administrator
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 24

hmm... co to jest??

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 04, 2008, 20:51:10 »

Ad.6.

To Aniela dalej "egzaminuje"?? U Was na roku nie by³o poeruszenia i niesmaku ¿e mgr przeprowadza egzamin?? Ja podchodzi³em 2 razy do tego egzaminu, za pierwszym razem dosta³e 3, ale powiedzia³em ¿e nie chcê, przyszed³em na drugi termin, znowu dosta³em 3 i te¿ nie chcia³em, wiêc zosta³êm z Pania Z. w auli (tam egazminowa³) i poprawia³em wszystkich innych co wchodzili i co¶ ¼le mówili. A wiedzê na poprawianie innych czerpa³em od samej PAni Z. gdy to Ona kogo¶ poprawia³a, pytania siê powtarza³y wiêc pó¼nij to ja ich poprawia³em a nie Pani Z. Ogólnie jedna wielka ¶ciema. Siedza³em tam 1,5 h i wyszed³em z 5...

Wielu ludzi uwa¿a, ¿e tym, którzy staj± siê wegetarianami, czego¶ w ¿yciu brakuje. Tym brakuj±cym "czym¶" nie jest zabijanie jak twierdzi Eddy Grant, tym „czym¶” jest witamina B12 :p
taurus119
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 2

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 06, 2008, 09:30:56 »

A wez przestañ dowiedzia³em siê ¿e j± wywalili ze szpitala wojskowego bo jakie¶ przekrêty robi³a... Spoko
przemas
Administrator
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 24

hmm... co to jest??

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 09, 2008, 20:58:51 »

a robi³a, robi³a...

Wielu ludzi uwa¿a, ¿e tym, którzy staj± siê wegetarianami, czego¶ w ¿yciu brakuje. Tym brakuj±cym "czym¶" nie jest zabijanie jak twierdzi Eddy Grant, tym „czym¶” jest witamina B12 :p
michalpb
Nowy u¿ytkownik
*
Wiadomo¶ci: 14

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Sierpieñ 23, 2008, 10:24:18 »

Co do egzaminów to anatomie nasz rok mia³ pisemn± z dr.n.med. J.Godlewskim, nieco osób poleg³o, moja grupa mia³a szczêscie mieæ z Dr æwiczenia wiec wiedzielismy w jakiej formie pytan sie spodziewac, fizjologia no niestety do ty³u, powoli zbliza siê poprawka, mam nadziejê ze bêdzie ok:)Dobrze ze tylko jeden egzamin poszed³ nie po mysli
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: